zondag 17 juni 2012

Ik ben er nog! Ik ben er nog!

Ohohoh....al 4 maanden niet geblogged!! Of in ieder geval niet op deze blog (wel op www.michelangeloinkruissteek.blogspot.com). Schandalig. Dus maar snel weer een update.
We hebben hectische tijden achter de rug. In maart is na een intensieve ziekenhuisperiode mijn lieve schoonpap overleden. Onnodig om te zeggen dat er toen niet veel meters gemaakt zijn. Alhoewel borduren misschien wel heel goed zou zijn geweest om het hoofd leeg te maken, heb ik toen geregeld gekozen voor de hardloopschoenen. Daarbij komt dat we veel uit huis zijn geweest in die periode en dan neem je ook niet zo snel je hele borduur-hebben-en-houden mee.

Nu alles weer wat in een rustiger vaarwater is gekomen, ben ik ook weer gaan borduren. Ik ben nog steeds bezig met de Sixtijnse Kapel en daar ben ik dan ook druk mee bezig. Begin juni ben ik met mijn zusje weer een weekend weg geweest en daar heb ik flink wat voortgang kunnen maken.

 


Over het algemeen genomen is de Sixtijnse met recht het uitdagendste borduurwerk dat ik tot nu toe onder handen heb gehad. Het stikt van de kwartsteekjes en dat is op Aida-stof soms een hele uitdaging. Het is voor de detaillering wel weer heel erg mooi maar het schiet echt niet op. Zeker niet als je steeds van kleur moet wisselen. Mijn zusje en ik hebben inmiddels ieder al twee flinke bakken vol met klosjes. Bij de start van deze mega-uitdaging, hebben we afgesproken om ieder aan te schaffen wat we bij ieder paneel nodig hebben. In noodgevallen lenen we van elkaar een klosje of een stukje draad. Maar omdat we allebei ook nog met andere borduurwerken bezig zijn waar we ook dit garen voor gebruiken, is het veruit het makkelijkst om je eigen verzameling garen aan te leggen. Je kunt wel hele ingewikkelde constructies gaan bedenken om bij te houden wie wat moet betalen (en dat hebben we ook gedaan) maar dit was de meest handige oplossing.


Voordat we twee panelen verder zijn, zullen er nog wel nieuwe opbergdozen aangeschafd moeten worden. In het patroon van de Sixtijnse worden maar liefst 421 verschillende kleuren garen gebruikt waarmee je dan weer meer dan 1000 kleuren en kleurschakeringen maakt. Het is een hele klus.
Voorlopig ben ik weer lekker bezig. Ik hoop dit paneel aardig af te hebben voordat we op vakantie gaan. Maar dan mag ik echt wel even flink doorhalen!

2 opmerkingen:

  1. Wat word dit een prachtig borduurwerk, echt een werk apart.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kwam toevallig op je blog terecht en was meteen onder de indruk van je Sixtijnse Kapel. Jeetje hee, ruim 400 kleuren!! En wat wordt hij al mooi!! Ben benieuwd hoe ver je nu bent.

    BeantwoordenVerwijderen