donderdag 21 mei 2009

De eerste resultaten van mijn nieuwe lappie

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een bericht heb gepost. Redenen: een weekendje weg, ziek, zwanger en misselijk en er ging ook even iets goed mis met mijn nieuwe lappie.
Zoals ik al schreef in mijn vorige bericht, is mijn nieuwe lap een 18ct Aida. Ik ben vol enthousiasme begonnen met twee draadjes te borduren maar dat werd niet naar mijn zin. De boom ging nog wel, die is alleen maar bruin. Maar de blaadjes bestaan uit 4 kleuren groen en dat werd met twee draadjes erg lelijk propperig. Toen ik bijna klaar was heb ik besloten om zo niet verder te gaan. Als het met die kleine blaadjes al zo lelijk werd, hoe moest dat dan worden met het echte werk: de vogelhuisjes?? Op advies van verschillende mensen (waaronder mijn zusje) ben ik gaan uithalen. Maar wat krijg je als je dat doet: uitgelubberde gaten. Dus dat werd ook niet mooi. Toen heb ik maar rigoureus een hele strook van de lap afgeknipt.
<- Foto van het afgeknipte stuk.
Vervolgens moest ik helemaal opnieuw beginnen. Dit keer met enkele draad. Ik kon er niet snel genoeg mee klaar zijn, want een tweede keer hetzelfde stuk borduren, is toch lang zo leuk niet. Maar goed....het is gelukt. En toen snel verder met blok 2. Deze ging ook weer best snel. Ik heb zojuist de laatste blaadjes afgemaakt. Op naar blok 3! Hieronder foto's van resp. blok 1 (beetje donker) en blok 2.2 opmerkingen:

 1. Hallo Minie,

  Ik kwam via je zus op je blog terecht. Ook alweer zo'n leuke site over borduren. Wij verkopen sinds kort ook borduurpakketten in onze webwinkel. Misschien vind je het leuk om een keer te komen kijken...!

  Wij zijn nog niet zo heel erg thuis in borduren, dus misschien kunnen jullie ons nog wat tips geven over gangbare artikelen enz. Wat gebruikt een echte borduurster zoals jullie het liefst. Hopelijk tot snel.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hooooi(hatsjoe)zus, wordt gaaf zeg,met die blokken. Gaat natuurlijk wel van je originele fractal # borduurtijd af, gauw met verlof dan kun je het inhalen. hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen