zondag 6 november 2011

Wat heb ik zoal uitgespookt de afgelopen maand?

Opgepast - loslopende leeuw!
Het is alweer een poosje erg stil geweest op mijn blog. Terwijl er eigenlijk genoeg te melden is. Ik heb behoorlijk wat geborduurd, alhoewel niet zo veel als in september. Daar zal ik later vandaag nog een bericht over plaatsen. Maar ik ben ook weer aan het breien geweest. Zo hadden we twee weken terug het afscheid van juf Daisy van het kinderdagverblijf. Juf Daisy krijgt een baby, is nu met verlof maar komt daarna niet meer terug op het kinderdagverblijf. Heel erg jammer. Ik heb voor juf Daisy een knuffel-mini-leeuw gebreid. Lang leve Ravelry want daar kun je werkelijk alle soorten patronen vinden. De leeuw is best leuk geworden. Geel met paarse manen. Want ik had geen oranje. Who cares. Helaas heb ik er maar 1 foto van gemaakt. Het is niet helemaal goed te zien hoe ieniemienie ie is.

Knit, Swirl!
Naast deze eeeee-norme leeuw ben ik ook bezig met een andere uitdaging. In oktober heb ik het boek Knit, Swirl! gekocht van Sandra McIver. Deze dame heeft een patroon uitgedokterd om een vest-in-1-stuk te breien.


Dat leek me wel wat. Normaal gesproken kan ik een patroon heel goed doorgronden en begrijpen door het een paar keer goed te lezen maar dat kreeg ik met de Swirl niet voor elkaar. Zowieso zijn engelse patronen altijd al lastiger maar er staan ook schema's in het boek, waar ik echt niks van kan maken. Balen. Mijn man zegt dan dat ik gewoon moet beginnen. Mooie woorden voor iemand die zelf ook altijd twijfelt en aarzelt :-). Maar hij had wel een punt. En ik ben altijd in voor een nieuw project. Zeker nu het donkere brei-seizoen weer begonnen is!
Ik wilde aan dit probeersel niet gelijk mijn mooie wolletjes opofferen. Ik heb dan ook cheap-ass wol gekocht bij de Zeeman. Die heeft tegenwoordig echt leuke wol. En mocht mijn probeer-Swirl nou echt zwaar mislukken, dan valt de schade ook nog mee. Een Swirl brei je op rondbreinaalden en als het ware van buiten naar binnen. Ik begon dan ook met het opzetten van 577 steken, verdeeld over 8 delen. Ik kan je vertellen dat dat erg proppen wordt op een rondbreinaald. Afgelopen vrijdagavond heb ik wel 3 (!!) rijen gebreid! En daarmee ben ik bezig geweest van 9 tot 11. Hahaha. Dat beloofd wat. Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Ik was benieuwd hoe het gaat met de trui?
  is het een beetje te doen?
  ook het omzetten naar nederlands?
  Want ik twijfel erg en vind dan het boek wel erg duur.

  groetjes Janneke
  jannekemaas83@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,

  Ik was benieuwd hoe het gaat met de trui?
  is het een beetje te doen?
  ook het omzetten naar nederlands?
  Want ik twijfel erg en vind dan het boek wel erg duur.

  groetjes Janneke
  jannekemaas83@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen