maandag 15 maart 2010

Men neme.....

... een borduurwerk, een joggingbroek en sloffen, een stuk of 15 cd's, een kratje met eten, je zusje en je baby en die stop je - incl jezelf - in een stacaravan. Laat dat een dagje of 2 lekker sudderen en dan krijg je een gezellig weekend met veel borduurpret ;-)

Afgelopen weekend hebben mijn zusje en ik ons jaarlijkse uitje gehad. Nooit gedacht dat ik het nog "jaarlijks" zou noemen maar het is na 3 jaar wel traditie geworden. Vaak 1 overnachting en gezellig shoppen. Nu eens iets totaal anders. Een 6-persoonsstacaravan op de Veluwe. De kindjes bleven thuis bij de mannen. Alleen mijn kleine kuikentje is meegegaan. Dat kwam flestechnisch allemaal wat beter uit - anders zou mijn man wel hele korte nachten hebben gehad met de laatste (bijna nacht-) fles van het kleine kuikentje én een groot kuiken dat bij het krieken van de dag al uitgeslapen is. En naast je bed staat. En aangezien ik volgend jaar nog wel een keer een weekendje weg wil met mijn zusje, heb ik het mijn man een beetje makkelijk gemaakt.

We hebben het erg gezellig gehad en wat belangrijker is, we hebben flink doorgeprikt. Rokende naalden en eelt op de vingers. Jammer dat het weekend zo snel voorbij was. Ik heb voornamelijk aan de Fractal geborduurd. De voortgang mag er zijn! Zie hieronder de "voor" (boven) en de "na" (onder) foto's. Het a4-tje is nog net niet af maar ik vermoed dat dat niet zo lang meer gaat duren!

maandag 8 maart 2010

Mijn schoonzus kan er ook wat van!

Wat ik ook nog steeds even wilde laten zien op mijn blog is het bovenstaande borduurwerk. Het is een antieke kaart van Nederland en meet 115cm x 130cm. Dit borduurwerk is een muurvullend pronkstuk in de woonkamer van mijn schoonzus en zwager. Mijn schoonzus heeft deze enorme lap zelf geborduurd. Ze is er ongeveer 5 jaar lang vooral in de winter mee bezig geweest (in de zomer heeft ze andere hobbies). Ik vind dat echt een hele prestatie gezien het feit dat er heel wat priegelig stiksteekwerk gedaan moest worden. Hij hangt nu al een poosje in huis maar het blijft een blikvanger. Prachtig. Ik heb ook nooit meer ergens zo'n groot borduurwerk gezien.

Voortgang fractal #7

Sinds mijn vorige blogbericht, heb ik me de afgelopen weken volledig op de Fractal gestort. Ik had gehoopt afgelopen weekend het a4-tje waar ik mee bezig ben, af te hebben maar dat is niet gelukt. Maar mijn laatste blog was alweer even geleden en het leek mij wel leuk om de laatste vorderingen van de Fractal te laten zien. Ook omdat mijn zwangerschapsverlof nu afgelopen is en het dus ook gedaan is met de doordeweekse overdagse borduururen. Het zal dus even minder hard gaan met de diverse borduurwerken, maar daar is niks aan te doen. Er moet weer gewerkt worden. En dat is eigenlijk ook wel weer leuk. Dit is de nieuwste foto van de Fractal, vers van de pers:

En dan te bedenken dat dit bijna 6 a4-tjes zijn van de 40! Ik heb dus nog even te gaan.

Ik ben eind februari nog met mijn zusje en mijn moeder naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest. Het was een leuke dag. Behalve een patroon (zie hieronder) heb ik er verder niks bijzonders gekocht alhoewel er wel veel moois was. Ook mijn zusje heeft een patroon gekocht (ook een fractal!). Een mens kan immers nooit genoeg patronen hebben hahaha. Dit patroon blijft voorlopig nog even in de opbergdoos (denk ik ;-) maar je weet het maar nooit met mij).