vrijdag 6 augustus 2010

Wat een geinige.....gaatjes?

Goed.....ik had dus een mooi wolletje en een eenvoudig patroon aangeschaft om met "lace knitting" te oefenen. Na eerst een proeflapje te hebben gebreid, ging ik vol verwachting aan de slag met het mooie wolletje. Maar algauw kwam ik tot de conclusie dat het misschien beter zou zijn geweest als ik de streng zou opwinden tot een bol. Maar toen was het al te laat. Ik had inmiddels al een pen of 20 gebreid. En ik kwam ineens niet meer uit. Een omslag gemist of een overhaling...in ieder geval ging het niet meer goed. Daarbij kwam dat de streng wol zich begon te ontwikkelen tot een grote knoop. Dus ik heb toen alles uitgehaald en ben gelijk maar begonnen met het opwinden van de wol tot een handzaam bolletje.

Nou....dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb manlief de streng wol in (of eigenlijk om) zijn handen geduwd en ben gaan wikkelen. Na 5 minuten begon manlief het geduld te verliezen en flink te mopperen over waarom ik geen schaar pakte (!) -de ongevoelige hork. De knoop werd inmiddels ook steeds groter en ik heb toen - uit lijfbehoud van het mooie wolletje - manlief vriendelijk bedankt en ben met de knoop op de bank gaan zitten om het centimeter voor centimeter te gaan ontwarren. En ik zou het volhouden want het was toch een heel mooi zacht wolletje en trouwens....ik heb al eens eerder een mooi wolletje zien sneuvelen omdat die in een grote knoop was veranderd (dat was merinowol, zelf meegenomen uit Nieuw Zeeland!!!) en dat zou met dit wolletje toch niet gaan gebeuren!!

De aanhouder wint en na 3 dagen had ik het voor elkaar. En ook al gaat er iets meditatiefs uit van het uren achtereen ontwarren van een knoop, de volgende keer pakken we het wel anders aan! Anyway....de bol wol was een feit en ik ben donderdag opnieuw begonnen met de sjaal. En tot nu toe gaat het best aardig. Ik sluit niet uit dat er hier en daar misschien toch een foutje in het patroon is geslopen, maar daar maak ik me tegenwoordig niet zo heel erg druk om. Als het maar geen storende of zichtbare fouten zijn, mogen ze van mij blijven zitten. Zie de foto van de sjaal in wording (incl bolletje!!)


2 opmerkingen:

  1. Oh, dat ziet er goed uit! Jammer dat ik de foto niet vergroten kan om het patroon goed te bekijken maar zoals ik het nu zie zeg ik: vooral doorgaan!

    Groetjes
    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo zeg!!! Het begint zowaar ook echt op een sjaal te lijken joh, hahahahaha. Kijk,dat doe ik je dus niet na. knufferdeknuf.

    BeantwoordenVerwijderen