vrijdag 16 juli 2010

Zomer 2010: Zweterige handjes en klamme lappen...

De afgelopen weken is het toch een aantal keer behoorlijk warm geweest. En dan bedoel ik heeeeeeel behoorlijk warm. Met temperaturen van boven de 30 graden. Maar dat kon mij er niet van weerhouden om op deze warme avonden met de Fractal-lap aan de tuintafel te gaan zitten prutsen. Kindjes naar bed, kopje koffie er bij en gaan. Behalve dan afgelopen zaterdag. Tegen het eind van de middag werd het al wat dreigend donker buiten. In de verte begon het te rommelen (of zoals mijn oudste kuiken het zegt: "hoort mama, de wolken maken ruzie. GA BIJ JE EIGEN MOEDER RUZIE MAKEN WOLKEN"). Voor het eerst in weken durfden we het niet aan om buiten te eten dus verkasten we alles naar binnen. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar het binnenzitten benauwde me enigszins. Weken van buitenleven maakt dat het binnen wat opgesloten aanvoelt, ook al hebben wij een riante woonkamer. Maar na het avondritueel van kindjes in bad, fles, verhaaltje, en zingen maakte de man zich op voor de voetbalwedstrijd Duitsland-Uruguay en ik ging lekker aan de eettafel zitten met de fractal. En in no-time gutste het zweet van mijn hoofd. Het liep in straaltjes langs mijn nek. En de handen werden ook enigszins zweterig. Met uitzicht op een steeds natter wordende tuin, hevig gedonder en gebliksem ("mogen de gordijnen misschien dicht") en flinke windvlagen ("eh, het afdekzeil van het zwembad is nu in de conifeer beland") zat ik het boven mijn Fractal-lap af te leggen. Maar ik bleef stug doorgaan. Geen idee hoe of er blijvende schade aangericht is door mijn zweterige handjes maar dat zien we later wel. Hij zal als ie klaar sowieso nog wel even in een sopje moeten. Maar oh.....wat ben ik weer in mijn sas. De kleuren vervelen nog steeds niet ook al ben ik voornamelijk met rood- en bruintinten beziggeweest. En ik heb inmiddels de uiterste linkerhoek onderin bereikt. Ik ben er nog niet klaar mee (in de zin van dat ie voorlopig nog niet verveeld en in de zin van dat ik nog niet eens een kwart af heb) dus de vogelhuisjes blijven nog even opgeborgen!

5 opmerkingen:

 1. oh je fractal ziet er al heel mooi uit en ondanks de warmte heb je best al veel gedaan hoor ! Het is zoals je zegt ' s'avonds rustig in de tuin borduren ...zalig !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het was idd heeel warm. ik heb ook wel meerdere keren verkoeling gezocht onder de kraan. maar borduren zullen we !!! mooi wordt deze al zeg !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waw wat wordt je fractal mooi! En al zo'n stuk geborduurd, ik kom nog hééééééééééééél veel achter, maar blijft leuk borduren zoals je zegt.. ben momenteel er ook mee bezig.. en warm of niet, verder doen we he!
  mvg Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi die kleuren, ik kan me goed voorstellen dat dat niet snel gaat vervelen.
  je wordt er op slag vrolijk van !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. olá:)
  adorei este quadro é lindissimo
  será que me pode facultar o esquema?
  o meu mail é carlamonteiro69@hotmail.com
  obrigada

  BeantwoordenVerwijderen