zondag 26 juni 2011

Trots!

Dit heeft niks met borduren te maken maar ik ga er toch een blog aan wijden. Ik heb gisteren de Utregse Meidenloop gelopen, 5km. Hard gelopen wel te verstaan (ok, soms heb ik even gesmokkeld en gewoon gewandeld). Voor mij de tweede keer in mijn leven. De eerste keer was 2 weken geleden, in IJsselstein. Eind maart ben ik begonnen met de beginnerscursus van onze atletiekvereniging. Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.

De Meidenloop gisteravond was GE-WEL-DIG. Een deinende roze massa door de straten van de binnenstad van Utrecht. Normaal houd ik er niet zo van om foto's van mezelf of mijn familie op Internet te plaatsen. Maar nu ga ik het toch doen. Omdat ik ongelovelijk trots ben op mezelf en mijn medaille!

woensdag 22 juni 2011

Geen nieuws = Goed nieuws

Het is weer eens tijd voor een update. Alhoewel het lijkt alsof er niets te melden valt, is dat maar gedeeltelijk waar. Inderdaad, aan de fractal is al een poosje niks gedaan. Maar aan onze nieuwste uitdaging des te meer. Sinds 1 mei ben ik bezig met het eerste paneel van het plafond van de Sixtijnse Kapel. Ik heb er al eerder wat over geschreven. Voor mijn verjaardag heb ik het patronenboek gehad. En ja, als dat boek dan in huis is en je zusje gaat een uitdaging ook niet de uit de weg, dan is de knoop snel gehakt. 1 mei ben ik begonnen met het eerste paneel. En ik ben nog niet op de helft. Als je een uitdaging zoekt, dan kun je em krijgen. Kwartsteekjes, enorm veel kleurwisselingen. Het is een feest om aan te borduren maar het is een enorme tijdvreter. En daarmee heb ik gelijk een ander punt aangesneden.Het ontbreekt me een beetje aan tijd tegenwoordig. Sinds eind maart ben ik aan het hardlopen en dat dreigt toch ook een hobby te worden. Nou is iedere avond hardlopen voor een beginner helemaal niet verstandig maar 3 keer in de week haal ik wel. In eerste instantie heb ik met de beginnersgroep van de atletiekvereninging getraind voor de IJsselsteinloop van 11 juni. 5km. Die heb ik gehaald. Maar dat smaakte wel naar meer. Dus ook al is de beginnersgroep nu opgeheven - het waren maar 12 lessen - ik blijf nog steeds lopen, En as zaterdag ga ik meedoen aan de Meidenloop in Utrecht. Ik heb er zin in. Gaat wel ten koste van de borduurtijd. Maar het is niet anders. Het is bijna vakantie. Dan heb ik én tijd om te lopen én tijd om te borduren. Ik kijk er naar uit.Hierbij een foto van het paneel waar ik aan bezig ben. Wil je nou meer lezen over deze uitdaging? Kijk dan ook eens op mijn andere blog: http://www.michelangeloinkruissteek.blogspot.com/.