zondag 24 januari 2010

Hij gaat lekker.....weer een week voorbij

Afgelopen week had ik een redelijk rustig weekje. Niet veel dingen in de agenda en dus veel tijd om te borduren aan de Fractal. Zoveel tijd zelfs dat ik weer een pagina af heb. Het was niet een volledig gevuld A4-tje. Maar toch...een A4-tje is een A4-tje, daar ga ik niet moeilijk over doen ;-). Nu borduurde dit stuk ook best makkelijk. Grote stukken in dezelfde kleur. Wel even wat anders dan die confettisteekjes in het middenstuk. Ik zit nu in dubio. Of doorstomen met de Fractal....of toch maar even wat verder borduren aan de Vogelhuisjes..... Ik ga daar maar eens even rustig over nadenken. Bij het volgende bericht zien jullie wat het is geworden ;-)

zondag 17 januari 2010

De vaart zit er lekker in .... dacht ik

De Fractal gaat als een speer. Ik heb lekker de vaart erin. Het is ook weer erg verslavend om met dit werk bezig te zijn. Zo af en toe denk ik....'Morgen ga ik weer aan het vogelhuisje verder'.... maar als het dan morgen is kan ik het niet laten om toch de Fractal weer te pakken. Hoe kan dat toch? Dat je maanden niet naar iets omkijkt en als je er dan weer aan bent begonnen, wil je niets anders meer? Anyway...ik had bedacht dat het leuk zou zijn om op de blog te laten zien hoe ver ik gevorderd ben (in percentages). Dat heb ik ook gezien op Astrids Borduurblog (zie de link aan de rechterkant onder ´Blogs die ik regelmatig bekijk´). Dus ik heb mijn man gevraagd om dat eens voor mij te regelen en sinds vandaag heb ik op mijn blog twee balken staan die de vorderingen in percentages aangeven voor zowel de Fractal als voor de Vogelhuisjes SAL. Ik ben aan het rekenen gegaan hoeveel ik inmiddels af heb van de Fractal en ik kwam tot het verrassende resultaat van 8 PROCENT!!! Gossiemijne.....ik had bedacht dat het wel wat meer zou zijn maar niet dus. Die 8% is gebaseerd op de 3 pagina´s die ik volledig af heb. Daar zitten de steekjes van de pagina waar ik nu mee bezig ben, dus nog niet bij (want die zou het percentage aanzienlijk verhogen NOT hahaha). Ik kan het natuurlijk ook anders bekijken. Als 8% van de Fractal al zo mooi is, dan wordt 100% natuurlijk SCHIT-TE-REND hahaha. Hier is de voortgang tot nu toe.

dinsdag 5 januari 2010

Fractal kriebels

Sinds mei heb ik niet zo heel veel meer gedaan aan de Fractal. Slechts zo af en toe een steekje. Ik was helemaal in beslag genomen door de VogelhuisjesSAL. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ik heb tijdens mijn verlof heel erg veel geborduurd aan de Vogelhuisjes. En vorige week kreeg ik ineens weer zin om aan de slag te gaan met de Fractal. Het is echt iets heel anders en het is voor de afwisseling ook leuk om weer eens wat anders te doen. Bij het Vogelhuisjespatroon moet je goed je aandacht houden, daar zitten lastige stukken bij. De Fractal is wat dat betreft een stuk makkelijker op te pakken en ook weer makkelijker weg te leggen. Ideaal tussen de poepluiers en de flessen door ;-)

Ik heb inmiddels weer aardig wat voortgang geboekt. Ik ben met het derde A-4tje een eind op weg. Ook heb ik een bladzijde van de onderste rand erbij gepakt. Zo kan ik lekker doorgaan. Overigens bestaat die onderste rand maar uit halve A4-tjes dus dat is lekker opschieten.

Zie hier de foto's: de foto van hoe ver ik in mei was en een nieuwe foto van de laatste vorderingen.