donderdag 21 mei 2009

De eerste resultaten van mijn nieuwe lappie

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een bericht heb gepost. Redenen: een weekendje weg, ziek, zwanger en misselijk en er ging ook even iets goed mis met mijn nieuwe lappie.
Zoals ik al schreef in mijn vorige bericht, is mijn nieuwe lap een 18ct Aida. Ik ben vol enthousiasme begonnen met twee draadjes te borduren maar dat werd niet naar mijn zin. De boom ging nog wel, die is alleen maar bruin. Maar de blaadjes bestaan uit 4 kleuren groen en dat werd met twee draadjes erg lelijk propperig. Toen ik bijna klaar was heb ik besloten om zo niet verder te gaan. Als het met die kleine blaadjes al zo lelijk werd, hoe moest dat dan worden met het echte werk: de vogelhuisjes?? Op advies van verschillende mensen (waaronder mijn zusje) ben ik gaan uithalen. Maar wat krijg je als je dat doet: uitgelubberde gaten. Dus dat werd ook niet mooi. Toen heb ik maar rigoureus een hele strook van de lap afgeknipt.
<- Foto van het afgeknipte stuk.
Vervolgens moest ik helemaal opnieuw beginnen. Dit keer met enkele draad. Ik kon er niet snel genoeg mee klaar zijn, want een tweede keer hetzelfde stuk borduren, is toch lang zo leuk niet. Maar goed....het is gelukt. En toen snel verder met blok 2. Deze ging ook weer best snel. Ik heb zojuist de laatste blaadjes afgemaakt. Op naar blok 3! Hieronder foto's van resp. blok 1 (beetje donker) en blok 2.







zondag 3 mei 2009

Nature's Home Afghan - Een nieuw lappie voor erbij.

Hahaha.... Ik heb er weer een nieuw lappie bij. Ik kan het toch niet laten. Het zit zo....ik volg sinds een paar maanden een aantal blogs van medeborduursters die met de Nature's Home Afghan SAL bezig zijn. SAL staat voor Stitch-a-Long en dat houdt in dat je ieder voor zich met hetzelfde patroon bezig bent. Het borduurpatroon van deze SAL is in blokken opgedeeld en ieder maand komt er een blok vrij. Het enige wat je hoeft te doen om deel te nemen, is je opgeven bij de borduurclub van Jacqueline en iedere maand van de voortgang een foto plaatsen. En je moet natuurlijk wel de spullen kopen om aan de slag te gaan.

Ik heb dus met veel interesse de vorderingen gevolgd van deze SAL en afgelopen donderdag heb ik me ook opgegeven. Ik loop wel al een paar maanden achter maar misschien kan ik ergens nog inlopen. Het zal ongetwijfeld een meerjarenplan worden maar dat maakt niks uit. Het is gewoon erg leuk om met verschillende dingen bezig te zijn. En als ik zo eens rondneus op de diverse borduurblogs, ben ik lang de enige niet! Alle voortgang over deze SAL zal ik ook hier bijhouden!

Ik borduur op 18 ct aida-stof en dat is de fijnste (als in fijnmazig) stof waarmee ik ooit heb geborduurd. Even wennen maar het wordt erg mooi al zeg ik het zelf. Het gaat minder snel dan ik had gedacht maar dat maakt niet uit. Zie hier mijn eerste resultaten. De foto is wel wat donker maar het is ook nog niet meer dan bruin en groen! Als je op de foto klikt, wordt ie in een nieuw scherm vergroot weergegeven. Dan zie je iets meer.

Fractal #7 - Twee weken verder....

Vorige week heb ik geen update geplaatst. Er was niet veel te melden. Laten we het maar houden op een borduurdip. Ik kwam geloof ik niet verder dan een tiental steekjes en dat zou je de verschillen met een vergrootglas hebben moeten zoeken. Maar deze week heb ik weer aardig wat kunnen doen. Ik heb trouwens voor mijn verjaardag van mijn man een daglichtlamp gehad en dat is echt super. Het is heel wit licht en het maakt alles heel helder. En het is heel rustig aan je ogen. Echt een aanrader en ik ben er heel blij mee. Ik heb hem zelfs overdags aan, als er al daglicht is ;-). Tot volgende week.

It has been two weeks since my last update. There was hardly any progress. This week however I do have some nice progress to show. Last month my husband gave me a daylight lamp for my birthday. It is really nice and I am very happy with it. The light is very bright and clear and it is a joy for my eyes....very relaxing.