zondag 29 maart 2009

Fractal #7

En weer is er een week voorbij. Afgelopen week heb ik niet zoveel geborduurd als voorgaande weken. Maar er is wel verschil te zien met vorige week. Ik heb geprobeerd deze week steeds blokjes van 10x10 steken te doen. Als ik dan een blokje af had, ging ik naar het blokje daaronder. In plaats van de draden af te hechten, stak ik ze als het ware door naar het volgende blokje (als die kleur daar tenminste ook in voor kwam). Ik moest daar erg aan wennen. Ik ben gewend om veel breder te kijken dan alleen dat kleine blokje en ik weet ook nog niet of ik er mee door ga. Goh, als ik zelf zo de foto zie, wordt het toch wel erg mooi. Gelukkig maar, aangezien deze borduur straks wel in de woonkamer komt te hangen ;-). Tot volgende week!

zondag 22 maart 2009

Fractal #7 - Confettisteekjes deel 2


De vorige keer schreef ik nog redelijk neutraal over het begrip confettisteekjes. Maar na gisteravond ben ik toch niet langer neutraal meer. Ik ben van 8 tot 11 bezig geweest met een heel klein stukje. Wat een ongelovelijk ^%*&^-klus was het. Maar....het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Toen ik gisteravond stopte en van een afstandje keek, zag het er wel heel mooi uit. En wat ik me had voorgenomen is gelukt: het eerste A4-tje is af!! Ik ben nu begonnen met een patroondeel, links van het stuk dat ik heb afgerond. Dan heb ik even wat minder confettisteekjes te doen hahaha.

Marleen....als je dit leest....ik leef nu al met je mee, als jij straks ook aan het middenstuk gaat beginnen.
PS ik zal proberen de volgende keer een betere foto te maken. De kleuren komen nu niet zo mooi uit.

maandag 16 maart 2009

Tea-time

Een borduurwerk dat ik een aantal jaren geleden heb gemaakt, hangt in de keuken. Maar het hangt daar al weer een poosje, heeft ook altijd in ons oude huis in de keuken gehangen en daardoor kijk je er waarschijnlijk zo overheen. Gisteren heb ik er toch maar eens een foto van gemaakt, want ja, hij hoort natuurlijk wel bij de collectie. Ik weet dat ik het toen een hele leuke vond om te maken. Hij was voor mijn doen ook best snel af ;-). De foto is misschien wat onduidelijk maar dat komt omdat ik een foto zonder flits heb moeten maken vanwege de lijst.

zondag 15 maart 2009

Besmettelijke borduurkoorts

Hahaha, ik heb mijn zusje aangestoken met mijn borduurkoorts. Mijn zusje heeft op dit moment behoefte aan afleiding en ontspanning. Ze noemt het zelf Therapeutisch Borduren (TB). Ze is heel erg hard aan het borduren geslagen en is ook zelf een blog gestart http://zusjevandefreubeltante.blogspot.com/
We hebben afgesproken dat we vandaag onze blogs weer bijwerken. Voordat DE voortgangfoto wordt gemaakt, moet er nog zoveel mogelijk gedaan worden. Er wordt vandaag dan ook heel wat afgeSMSt tussen ons tweeen over de stand van zaken. Om een indruk te geven:

Zusje: "Borduur, borduur, steekje hier, steekje daar, knip, knip, krabbel krabbel"

Zusje: "Duhu, ik schiet nu even nie op nie want er staat paprikachips op tafel."
Ik: "Jaha..keuzes maken!"
Zusje: "Maar het is op nu, dus hatsee gauw weer verder"
Ik: "Eh...je vindt het toch ook nog wel relaxed en ontspannen he?"

Ik: "Zo.. wij zijn klaar met eten dus weer aan de slag"
Zusje: "Haha, ja wij ook klaar eten en douchedrama. Kids plat gooien en gauw aan de borduur voordat ik een foto maak."

Voor zover het SMS-verkeer. Overigens moet je daar ook niet in doorslaan want dat gaat allemaal ten koste van de zuivere borduurtijd hahaha.

Fractal #7 - Weer een week voorbij

Er is weer een week voorbij en ik heb niet stilgezeten met Fractal #7. Overdag moet er gewoon gewerkt worden maar 's avonds ga ik los. Het is zelfs zo erg dat ik de kookwekker zet: als de kookwekker afloopt, dan moet ik echt opruimen en naar bed, anders wordt het veels te laat. Ik vind de kleuren helemaal geweldig om mee te borduren. En je bent met zoveel kleuren te gelijk bezig dat je pas ziet hoe (mooi) het wordt als je van een afstandje kijk.

zondag 8 maart 2009

Fractal #7 - Confettisteekjes??

Hier is het bewijs van wat ik de afgelopen week heb gedaan. Ik ben gisteren en vandaag vooral bezig geweest met de losse steekjes aan de rechterkant, onderin. Ik heb ergens gelezen dat die losse steekjes 'confettisteekjes' worden genoemd. En ik snap dat ineens: een steekje hier en een steekje daar en dan is het weer klaar met die kleur. Je bent vooral erg veel tijd kwijt met aanhechten en afhechten. Maar ik vind het al erg mooi worden. En dat terwijl ik pas met het 1e a4-tje patroon bezig ben. Nog 39 te gaan *lol*.

Fractal #7 - eerste foto

Vorige week, op 2 maart heb ik de eerste foto gemaakt van de Fractal. Op die foto zie je de vorderingen van de eerste twee weken. Ik hoop dat de foto duidelijk is. Het patroon geeft aan dat je links bovenin moet beginnen maar ik ben in het midden begonnen. Ik borduur het liefst van rechts naar links en dan is links beginnen sowieso niet handig. Ik ben in het midden begonnen omdat ik dan zeker weet dat ik genoeg stof heb.

Welkom bij de Freubeltante

Hallo, ik ben Minie, 35 jaar, getrouwd en moeder van een meisje.

In februari ben ik naar de handwerkbeurs in Zwolle geweest en sindsdien aangestoken door een borduurvirus. Nou ben ik altijd al van de draadjes, wolletjes en touwtjes geweest. Het begon met een punnikklosje waar ik flink wat meters mee heb gemaakt. Geen idee wat ik met die enorme sliert moest maar het was toch altijd leuk om die sliert van de achtertuin, door de woonkamer en gang naar de voordeur te leggen en weer terug. Mijn oma was leverancier van de restjes wol, zij heeft heel wat gebreid in haar leven.

Na het punniken, kwam het breien. Ook hier heeft mijn oma een grote rol in gespeeld. Zij heeft het mij geleerd. De belangrijkste les die ik van haar leerde:´altijd netjes afhechten en NOOIT draadjes afknippen´! Nog steeds wordt dit regelmatig aangehaald als ik weer met iets nieuws bezig ben!

Na het breien kwam het haken en sinds 1990 ben ik ook bezig met borduren. In dit geval was er sprake van ´zien borduren doet borduren´. Mijn zusje was er ook al druk mee bezig en ik ben door haar aangestoken. In tegenstelling tot mij, maakt mijn zusje altijd netjes af waar ze mee bezig is. Ik heb inmiddels een aantal werken liggen en kan altijd nog erg enthousiast worden over een nieuwe aanschaf. Dit onlokt mijn zusje altijd de opmerking: ´Ben benieuwd of je verder komt dan 6 steekjes´!

Tja, en toen naar de handwerkbeurs. Ik heb daar een borduurpakket van een fractal gekocht en sindsdien ben ik er helemaal aan. Niet alleen ben ik druk bezig met borduren maar ik struin ook heel veel blogs af van andere borduursters. Ik ben in twee weken heel wat wijzer geworden over borduren: van WIP´s, UFO´s en SAL´s tot diverse technieken. Wat ik vooral erg leuk vind om te zien, zijn foto´s van vorderingen. Ik heb er zelf nooit over nagedacht om foto´s te maken van een werk maar ik ben daar inmiddels wel mee begonnen. En tja, dan is de stap naar een blog ook niet zo heel groot meer.

Welkom dus op mijn blog. Ik zal beginnen met de vorderingen van de Fractal maar er zal ongetwijfeld meer bij komen.

Groetjes
Minie